Diensten

QAdvice is een consultancy bedrijf gespecialiseerd in het testen van soft- en hardware met een sterke focus op testautomatisering. Wij helpen onze klanten de kwaliteit van hun IT-systemen te verhogen en hun time-to-market te verkorten.

about-img

Hoe kunnen we je helpen?

Training

Willen jullie je team verbeteren? Wij delen graag onze kennis. Neem contact met ons op als jullie een management, functionele of technische QA-training nodig hebben.

Assessment

Na een diepgaande Quality Scan geven wij jullie ons advies om jullie software ontwikkelingsprojecten te verbeteren en te versnellen.

Consulting

Onze gepassioneerde QA-consultants helpen jullie bij het versnellen van jullie ontwikkelcyclus en het verbeteren van de kwaliteit van jullie IT-systemen.

Onze specialisaties

 • Testautomatisatie
 • Manuele Testing
 • Hardware Testing
 • Test Management
 • Performance Testing

Onze test automation engineers hebben ervaring met verschillende frameworks en technologieën. Zij kunnen jullie helpen bij het opstellen van een testautomatisatie strategie, het selecteren van de meest geschikte frameworks en technologieën, alsook het implementeren en onderhouden van automatische testen.

Enkele voorbeelden van test automation projecten die we in het verleden succesvol hebben opgeleverd:

 • Het implementeren van methodologieën zoals Behaviour Driven Development (BDD) gebruikmakend van tools zoals Cucumber, JBehave en SpecFlow.
 • GUI testing gebruikmakend van frameworks zoals Cypress, Selenium, Selenide, Protractor en Coded UI.
 • Mobile testing gebruikmakend van Appium.
 • API en data testing gebruikmakend van ReadyAPI, Postman, Rest Assured en Spring libraries.

Wij beschikken over een zeer brede en ruime ervaring bij het uitvoeren van manuele testen en helpen jullie hiermee dan ook graag verder. Dit kan gaan van het testen van webapplicaties, mobiele applicaties tot het uitvoeren van database testen.

Wij hebben o.a. ervaring met functionele en non-functionele testing, usability testing alsook exploratory testing.

Wij kunnen jullie helpen bij jullie hardware testing. Onze hardware test engineers hebben ervaring met verschillende systemen en kunnen jullie helpen bij het opstellen, uitvoeren en onderhouden van jullie hardware testing suits.

Wij kunnen jullie helpen bij het opstellen van een teststrategie, het selecteren van de meest geschikte test tools en het bepalen van quality gates en metrieken. Daarnaast zijn wij ervaren in het opzetten van testteams en het managen en coachen van test resources.

Bij dit alles houden we het budget en de risico’s voor jullie organisatie strak in het oog.

Wij hebben een uitgebreide ervaring met het uitvoeren van performance testen en kunnen jullie o.a. helpen met het uitvoeren van volgende testen:

 • Load Testing: Hierbij testen we of het systeem de verwachte maximale belasting aankan.
 • Stress Testing: We gaan na hoe het systeem onder extreme belasting presteert. Dit helpt ons om te bepalen of het systeem voldoende zal presteren onder een belasting die ver boven het verwachtte maximum uitkomt.
 • Endurance Testing: Hierbij gaan we na of het systeem gedurende een lange tijd de verwachte belasting aankan. We gaan hierbij na of er zich capaciteitsproblemen (bv. geheugenlekken) voordoen die mogelijk performantieproblemen of storingen kunnen veroorzaken.
 • Spike Testing: We bekijken hoe het systeem omgaat met plotse hoge piekbelastingen die opgevolgd worden door een stabiele toestand met een normale belasting.
 • Scalibility Testing: We gaan hierbij na of het systeem schaalbaar is wanneer de belasting toeneemt. We bepalen hierbij de drempelwaarden die op de productieomgeving ingesteld en gemonitord moeten worden.